Van Bommel wint onderonsje van Buijs door Janssen-concurrent

25 juli 2022, 09:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel is de Belgische competitie begonnen met een overwinning. Antwerp FC was met 0-2 te sterk voor het KV Mechelen van Danny Buijs. Het is een opsteker voor de voormalig trainer van PSV en Wolfsburg, die eerder deze week met zijn manschappen niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Drita.

Marc Overmars haalde deze zomer de Nederlandse spits Vincent Janssen en Toby Alderweireld naar stadion De Bosuil als grote aankopen. De verdediger begon in de basis, de aanvaller moest genoegen nemen met een plek op de bank. Vanaf de zijkant zag hij zijn concurrent Michael Frey uitblinken met twee treffers. Na een halfuur spelen was het voor de eerste keer raak, na een geweldige pass van Alderweireld.

Vier minuten later verdubbelde hij de marge al. Frey mocht een strafschop nemen na een overtreding van Dries Wouters. Oog in oog met de doelman faalde hij niet. Daarna werd het eigenlijk geen moment meer spannend. Dat mocht vooral Mechelen-speler Nikola Storm zich aanrekenen. Hij reageerde een kwartier voor tijd goed bij een rebound, maar zijn inzet ging huizenhoog over. Daardoor kon de equipe van Van Bommel, waar Janssen in minuut 66 mocht invallen, het duel rustig uitspelen.

Europees voetbal

De overwinning was niet echt een verrassing, aangezien de ploegen in de voorbereiding ook al tegen elkaar speelden. Toen won Van Bommel met 0-4 van zijn landgenoot. Deze driepunter is een mooie opsteker in aanloop naar de beslissende wedstrijd tegen Drita. Antwerp moet winnen - al dan niet na strafschoppen - om zicht te houden op de groepsfase van de Conference League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen