Ook Xavi komt met statement over 'centrale verdediger' De Jong

24 juli 2022, 13:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong mocht in de nacht van zaterdag op zondag slechts als invaller zijn opwachting maken bij FC Barcelona. De middenvelder werd na rust in de ploeg gebracht als centrale verdediger. Volgens Spaanse media een signaal van Xavi om De Jong naar de uitgang te bewegen, maar daar is volgens de Spaanse coach niets van waar.

"Daar doe ik niet aan, hij kan daar nu eenmaal goed spelen", begon Xavi na afloop in gesprek met Spaanse media. De coach werd geconfronteerd met de mening van journalisten dat het inzetten van De Jong als verdediger was bedoeld om duidelijk te maken dat hij moest vertrekken. "We hebben met elkaar gesproken, ik waardeer hem heel erg als voetballer."

Lees ook: Laporta spreekt zich uit over De Jong en zet deur voor Messi op kier

Toch beseft ook Xavi dat een vertrek van de middenvelder niet uitgesloten is. "Hij is echt heel erg belangrijk voor ons als ploeg, maar ook de financiële situatie speelt mee. Dat maakt het lastig", aldus Xavi. De Jong staat onder meer op de verlanglijst van Manchester United, maar wil zelf het liefst in Camp Nou blijven spelen.

De Nederlandse middenvelder nam tegen Real Madrid plaats op de reservebank. Op het middenveld koos Xavi voor Pedri, Gavi en Sergio Busquets. Met De Jong als invaller won Barça met 1-0 dankzij een fraaie goal van Raphinha.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen