Laporta spreekt zich uit over De Jong en zet deur voor Messi op kier

24 juli 2022, 11:20

Joan Laporta heeft kort gereageerd op de situatie rond Frenkie de Jong. Diverse media melden dat FC Barcelona de middenvelder het liefst deze zomer wil verkopen, maar De Jong zelf heeft de voorkeur om langer in Camp Nou actief te blijven. Het is nog altijd niet duidelijk waar zijn toekomst ligt.

"Frenkie de Jong is onze speler, we zijn dol op hem", vertelt president Joan Laporta in gesprek met ESPN. "We hebben wat aanbiedingen voor hem binnengekregen, maar die willen we voor nu nog niet accepteren. We willen nu eerst met hem in gesprek en vragen wat zelf zijn voorkeur heeft. We moeten wat dingen rond zijn situatie duidelijk maken."

De Jong staat bovenaan de verlanglijst van Manchester United, waar hij herenigd kan worden met oud-coach Erik ten Hag. De Jong ziet zelf een overstap naar de Engelse topclub echter niet zitten. Hij is gelukkig in Spanje, waar hij bezig is met het bouwen van een huis. Bovendien speelt United komend seizoen niet in de Champions League.

Laporta ging ook kort in op Lionel Messi. De Argentijn moest vorig jaar noodgedwongen vertrekken uit Spanje, maar Laporta hoopt in de toekomst weer op een samenwerking. "Ik hoop dat zijn verhaal bij Barcelona nog niet over is. Het is onze verantwoordelijkheid dat het een mooier einde krijgt dan het hiervoor was."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen