De Gea fileert voorganger Ten Hag: "Het was een ramp, beschamend"

24 juli 2022, 10:56

David De Gea is dolblij dat Manchester United onder Erik ten Hag een frisse start heeft gemaakt. De Spaanse doelman beleefde zeer pijnlijke jaren met de Engelse topclub, die afgelopen seizoen zelfs op de zesde plaats eindigde en daardoor naast een ticket voor de Champions League greep.

Afgelopen seizoen stelde United teleur onder interim-coach Ralf Rangnick, die het stokje overnam van Ole Gunnar Solskjaer. "We kunnen niet hetzelfde doen als vorig jaar, want het was een ramp", is De Gea eerlijk tegen The Guardian. "Ik hoop echt dat we veel beter gaan spelen. Het was erg zwaar, beschamend soms. Sommige wedstrijden waren een puinhoop. Het was pijnlijk, onaanvaardbaar. Soms moet je pijn voelen om omhoog te gaan en door te gaan."

Lees ook: Manchester United niet langer foutloos onder Erik ten Hag

Ten Hag maakt voorlopig een uitstekende indruk op de Spaanse goalie. "Hij is heel intens, alles wat hij zegt eist volledige focus, 100%. Hij brengt nieuwe dingen, gedachten, dus we moeten ons aan hem aanpassen. We laten in de eerste drie wedstrijden al zien dat we hoog druk zetten en we veroveren de bal op deze manier. We willen de bal in de ploeg houden, dicteren, we willen het spel leiden."

United boekte zaterdag voor de eerste keer sinds de komst van Ten Hag geen overwinning. Competitiegenoot Aston Villa hield de topclub op een 2-2 gelijkspel. Tyrell Malacia kwam als invaller binnen de lijnen, terwijl Donny van de Beek een basisplaats kreeg.

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is altijd hetzelfde liedje... als een trainer ontslagen wordt durven ze pas hun mond open te trekken. Als de Gea echt een man was geweest had hij het in het gezicht van Ole moeten vertellen hoe het wel moet. Dit is gewoon laf

robertjoostens24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft het niet over Ole volgens mij.... en mijn inziens, wanneer je een team bent val je elkaar niet aan. En we weten ook niet wat ze onder elkaar tegen elkaar hebben gezegd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen