Sassuolo bevestigt recordtransfer: bonusmiljoenen voor PSV

24 juli 2022, 11:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gianluca Scamacca heeft zijn toptransfer te pakken. De 23-jarige spits gaat Sassuolo deze zomer verruilen voor een avontuur bij het Engelse West Ham United, zo bevestigt voorzitter Giovanni Carnevali van Sassuolo in gesprek met het Italiaanse Corriere Dello Sport.

"We hebben een akkoord bereikt met West Ham United over de transfer van Scamacca. Hij gaat voor 36 miljoen euro naar Engeland, plus zes miljoen aan eventuele bonussen en een doorverkooppercentage van tien procent", aldus Carnevali. West Ham United troeft daarmee Paris Saint-Germain af, dat ook in de race was voor zijn handtekening.

PSV juicht mee na het goede nieuws uit Italië, want Scamacca speelde enkele jaren in de jeugdopleiding en bij Jong PSV. Dat betekent dat de Eindhovenaren tien procent van de transfersom opstrijken, wat dus neerkomt op een bedrag van 3,6 miljoen euro. Een doorbraak van Scamacca in het shirt van PSV bleef uit. De inmiddels 23-jarige spits speelde ook nog op huurbasis voor PEC Zwolle.

Scamacca wordt de duurste speler ooit die Sassuolo gaat verlaten. Met zijn 36 miljoen euro komt de spits bovenaan de ranglijst te staan en neemt hij de plek over van Stefano Sensi, die in het seizoen 2020/2021 voor ongeveer 25 miljoen euro naar Inter verkaste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen