Opstelling Oranje: Parsons gooit aanval om bij terugkeer Miedema

23 juli 2022, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Oranje Leeuwinnen spelen de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk vanavond mét Vivianne Miedema. De spits keerde deze week terug op het trainingsveld na haar coronabesmetting en is op tijd fit om te starten. Dat betekende voor bondscoach Mark Parsons dat hij de nodige wijzigingen moest aanbrengen in zijn voorhoede.

Miedema zal uiteraard in de punt van de aanval spelen, wat betekent dat Lineth Beerensteyn opschuift naar de linkerflank. Aan de rechterkant is er voor het eerst een basisplaats voor Victoria Pelova. De Ajacied, die in de afgelopen drie duels als invaller in actie kwam, vervangt Lieke Martens, die het toernooi door een voetblessure heeft moeten staken.

Naast de afwezigheid van Martens is Jill Roord het kind van de rekening door de wijzigingen voorin. Daniëlle van de Donk, die in de vorige wedstrijd nog als aanvaller speelde, schuift namelijk een linie terug en neemt Roords plek op het middenveld in. Jackie Groenen en Sherida Spitse zijn de andere basisspeelsters op die linie.

Achterin voerde Parsons ook één wijzigingen door. Aniek Nouwen is namelijk haar basisplaats kwijt. Dominique Janssen schuift terug naar het centrum en Kerstin Casparij neemt haar plek op het middenveld over. Stefanie van der Gragt en Lynn Wilms maken de achterhoede compleet, terwijl Daphne van Domselaar weer onder de lat staat. 

Opstelling Oranje: Van Domselaar; Wilms, Van der Gragt, Janssen, Casparij; Groenen, Spitse, Van de Donk; Beerensteyn, Miedema, Pelova

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen