De Ligt krijgt na toptransfer nog trap na van Bonucci

23 juli 2022, 14:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Matthijs de Ligt heeft na zijn toptransfer naar Bayern München nog een tik op de vingers gekregen van Leonardo Bonucci. Bepaalde uitspraken die de Nederlandse verdediger deed tijdens de interlandperiode konden volgens de aanvoerder van Juventus niet door de beugel.

"Zijn vertrek heeft mij niet verrast, want uit sommige uitspraken bleek dat hij niet bij Juventus wilde blijven", begint Bonucci in een interview met La Gazzetta dello Sport. "Alles begint met respect. De groep waarmee hij drie jaar is geweest, heeft hem bij zijn ontwikkeling geholpen en de club heeft in hem geïnvesteerd. Ik wens hem het allerbeste toe, maar bepaalde uitspraken die hij bij het nationale team heeft gedaan waren niet oké. Daar hebben we het na de vakantie over gehad en dat begreep hij. Bayern is een topclub, maar dat is geen garantie op succes."

Waarschijnlijk doelt Bonucci op de uitspraken die De Ligt begin juni in een interview met de NOS deed. Toen de verdediger werd gevraagd naar zijn toekomst, liet hij doorschemeren een vertrek bij Juventus te overwegen. "Er worden momenteel gesprekken gevoerd en als het moment daar is, dan beslis ik of ik ga verlengen of dat ik verder wil kijken. Ik kijk altijd naar wat het beste is voor mezelf qua sportief project. Twee keer een vierde plek op rij is niet goed genoeg, daarin zullen we stappen moeten maken", zei hij.

Over zijn persoonlijke prestaties bij Juventus was hij wel tevreden, gaf hij aan. "Persoonlijk is dit mijn beste jaar tot nu toe. Qua speeltijd en de manier hoe ik heb gespeeld. Of ik nu dé man ben achterin? Dat weet ik niet. De club heeft het wel zo naar mij uitgesproken en ik heb dit seizoen door blessures bij Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci laten zien waartoe ik in staat ben. Ik moest de leiding nemen en dat ging goed. Ik denk wel dat dat de volgende stap is."

De Ligt rondde deze week zijn transfer van Juventus naar Bayern München af. De Duitse grootmacht telde 67 miljoen euro (plus tien miljoen euro aan variabelen) neer voor de Oranje-international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bonucci baalt gewoon dat de Ligt vertrokken is. Juventus is dus een topverdediger kwijt geraakt die qua potentie met Virgil vergeleken kan worden. En Bonucci weet dat Juventus nog kwetsbaarder gaat worden door vertrek Matthijs. Een Italiaan is snel gekwetst en ziet dingen als verraad en niet loyaal zijn omdat een speler denkt dat een andere (buitenlandse) club beter bij die speler aansluit. Maar beste Bonucci zo steekt heden den dage het voetbal nu in elkaar: Money rulezzzz

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen