Manchester United niet langer foutloos onder Erik ten Hag

23 juli 2022, 13:46   Bijgewerkt: 23 juli 2022, 16:45

Manchester United is er niet in geslaagd ook de vierde oefenwedstrijd onder Erik ten Hag te winnen. Door een laat tegendoelpunt werd de trip naar Australië afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Aston Villa. Donny van de Beek stond voor het eerst deze voorbereiding in de basis bij Manchester United, terwijl Tyrell Malacia als invaller een kwartier speeltijd kreeg.

Na overwinningen op Liverpool (4-0), Melbourne Victory (4-1) en Crystal Palace (3-1) stond voor Manchester United in Perth de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. Ten Hag stuurde een sterk elftal het veld in, waar Van de Beek deel van uitmaakte. Samen met Bruno Fernandes en Fred vormde de voormalig speler van Ajax het middenveld van Manchester United.

Het openingsdoelpunt in een regenachtig Perth viel na 25 minuten. Luke Shaw maakte een loopactie op links, kreeg de bal mee en leverde een uitstekende voorzet af op Jadon Sancho. Voor de Engelse aanvaller was het vervolgens een koud kunstje om de 1-0 op het scorebord te zetten. Vlak voor rust breidde Manchester United de score uit door een doelpunt van Marcus Rashford, die raak schoot via Matty Cash.

Na rust gaf Manchester United de overwinning uit handen. Leon Bailey tekende aan het begin van de tweede helft voor de gelijkmaker, waarna diep in blessuretijd ook de 2-2 viel. David De Gea treuzelde bij een corner en zag Calum Chambers de bal binnenkoppen. De selectie van Manchester United zal spoedig na het gelijkspel tegen Aston Villa terugkeren naar Engeland. In aanloop naar de eerste competitiewedstrijd oefent de Engelse grootmacht nog twee keer: tegen Atlético Madrid (30 juli) en Rayo Vallecano (31 juli).