Ajax neemt voor 4,2 miljoen euro afscheid van Nicolás Tagliafico

Ajax neemt voor 4,2 miljoen euro afscheid van Nicolás Tagliafico

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 juli 2022 – Ajax heeft zaterdagmiddag het vertrek van Nicolás Tagliafico naar Olympique Lyon wereldkundig gemaakt. De 29-jarige Argentijnse vleugelverdediger heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de club van trainer Peter Bosz. Met de transfer is een bedrag van 4,2 miljoen euro gemoeid.

De afgelopen dagen werd duidelijk dat Tagliafico zijn carrière in Lyon zou voortzetten. De linksback streek in 2018 neer bij Ajax, waar hij in no-time uitgroeide tot publiekslieveling. Zijn grinta viel zeer in de smaak in de Johan Cruijff ArenA. Zelfs als Tagliafico niet speelde, galmde regelmatig zijn naam in het stadion.

Tagliafico was lange tijd de eerste keuze op de positie van linksback. Een jaar geleden raakte hij echter zijn basisplaats kwijt. Jurriën Timber vormde samen met Lisandro Martínez het centrale duo, waardoor Daley Blind als linksachter kwam te spelen. Het lukte Tagliafico niet om gedurende het seizoen zijn basisplaats te heroveren.

Barça bood Tagliafico halverwege het seizoen een uitweg. De Argentijn wilde dolgraag naar de club waar hij als kind van droomde, maar Ajax liet hem tot zijn grote teleurstelling niet gaan. Barça kwam deze zomer niet terug voor Tagliafico. Lyon meldde zich wel in Amsterdam. De Franse club werd enige tijd in de wachtkamer gehouden, maar kreeg uiteindelijk toch het jawoord van Tagliafico.

Reacties

gerelateerd