Ten Hag vergeleken met landgenoot Keizer: "Mijn beste seizoen"

22 juli 2022, 23:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bruno Fernandes heeft er alle vertrouwen in dat hij onder Erik ten Hag weer het beste uit zichzelf kan halen. De aanvallende middenvelder hoopt dat de trainer dezelfde invloed op hem heeft als landgenoot Marcel Keizer. Daar werkte de Portugees succesvol mee samen in Lissabon.

"Ik heb met de manager gesproken, hij vroeg me wat ik vond van de speelwijze. Ik vertelde hem dat ik bij Sporting Portugal ook een trainer had die van Ajax kwam", doelt hij in gesprek met Sky Sports op Keizer. "Zijn werkwijze was redelijk vergelijkbaar en ik heb mijn beste seizoen beleefd met hem."

De middenvelder maakte vanuit zijn vaderland de overstap naar Manchester United, tweeënhalf jaar geleden. Hij begon geweldig, maar afgelopen seizoen viel de voetballer tegen. "De verwachtingen zijn hoog na mijn eerste anderhalf jaar, dat geweldig was. Ik weet dat ik beter kan, maar soms ben ik misschien iets te kritisch op mezelf. Maar dat is hoe ik in elkaar zit. Ik hou niet van verliezen en wil alleen naar mezelf kijken."

De 'dip' van de Portugees begon toen zijn landgenoot Cristiano Ronaldo terugkeerde op Old Trafford. Fernandes stelt dat er geen verband is. "Ik heb al mijn goals afgelopen seizoen gemaakt toen Cristiano op het veld stond, dus daar ligt het probleem niet. Daarnaast spelen we bij de Portugese ploeg ook samen. Goede spelers kunnen altijd samenspelen", aldus Fernandes, die nog steeds geweldige cijfers kan overleggen. Voor de Red Devils was hij in 125 wedstrijden goed voor vijftig treffers en 35 assists.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen