'Witte rook op komst: PSG verhuurt Wijnaldum met koopoptie'

22 juli 2022, 22:58

AS Roma lijkt de nieuwe club te worden van Georginio Wijnaldum. De Italiaanse club is met Paris Saint-Germain aan het onderhandelen over een huurdeal, met een koopoptie. De middenvelder is na een seizoen voor een bedrag tussen de tien en vijftien euro definitief op te halen.

GOAL meldt dat de bekendmaking van de transfer een kwestie van dagen is. AS Roma eindigde afgelopen seizoen als zesde in de competitie, maar wist wel beslag te leggen op de Conference League. José Mourinho kan daardoor niet meer stuk bij de club en mag daardoor investeren op de transfermarkt. Wijnaldum moet de derde nieuwkomer worden, nadat eerder Paulo Dybala en Nemanja Matic al transfervrij opgepikt werden.

Eerder deze transferperiode meldde L'Équipe al dat de Nederlander graag samen wilde werken met de Portugese trainer, maar dat de deal moeilijk was door het enorme salaris van Wijnaldum. Hij zou in het Parc des Princes zo'n tien miljoen euro per jaar verdienen. PSG wil zo graag van de overbodige voetballer af dat de club bereid is om dit jaar de helft van het salaris te blijven betalen. Mogelijk levert dat alsnog witte rook op tussen de clubs.

PSV geen optie

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldde eerder dat PSV ook droomde van een rentree van de voetballer, maar voor die club is hij helemaal onhaalbaar met zijn huidige salaris. Wijnaldum lijkt nu dus op weg naar Italië, waar hij zichzelf weer in de kijker moet spelen van bondscoach Louis van Gaal. Bij de laatste interlandperiode werd de voetballer gepasseerd door de bondcoach wegens een gebrek aan speeltijd. Dat terwijl hij toch tot 31 wedstrijden kwam voor de topclub.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen