Schreuder wil niemand meer verkopen en ziet 'uitdaging' voorin

22 juli 2022, 21:06

Trainer Alfred Schreuder gaat er niet vanuit dat er nog basisspeler vertrekken bij Ajax. De Amsterdammers verkochten deze zomer al meerdere sterkhouders, waardoor er al meer dan honderd miljoen binnenkwam op de bankrekening.

"Ik reken erop dat niemand meer weggaat. Als we nog een basisspeler zouden verkopen, zou het niet goed voor ons zijn", vertelt de trainer bij ESPN. Hij zag Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch en Sébastien Haller al vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Daarnaast lijkt de overstap van Nicolas Tagliafico naar Olympique Lyon een kwestie van tijd. "We hebben dusdanig veel spelers verkocht dat ik er van uit ga dat er niemand meer weggaat."

Naast alle uitgaande transfers werd er ook flink geïnvesteerd in de selectie. De keuzeheer merkt op de trainingen dat spelers weten dat ze moeten vechten voor een basisplaats. "Dat is goed, dat hoort bij een topclub. Natuurlijk ga je niet iedere week je opstelling omgooien, maar je weet wel dat er op posities meerdere mogelijkheden zijn. Ik heb zeventig tot tachtig procent van de opstelling in m'n hoofd, maar ik weet ook precies wat ik kan wisselen."

Vooral voorin is het dringen geblazen, erkent Schreuder. Dusan Tadic, Antony, Brian Brobbey, Mohamed Ihattaren Steven Bergwijn en Francisco Conceição hopen allemaal op minuten. Daarnaast testte de trainer ook Mohammed Kudus een aantal keer in de voorste linie. "Hij maakt een hele goede indruk daar, dus die zie ik ook als serieuze optie. Als je kijkt naar de kwaliteiten voorin, is het wel lastig om daar een keuze in te maken. Maar dat is alleen maar een mooie uitdaging."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen