PSV heeft Sávio eindelijk binnen: "Enorm overtuigd van zijn talent"

22 juli 2022, 15:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft vrijdag de langverwachte komst van Sávio afgerond. De Eindhovenaren huren de achttienjarige Braziliaanse aanvaller in eerste instantie voor één seizoen van Troyes, dat deel uitmaakt van de City Football Group. Sávio voegt zich per direct bij de selectie van trainer Ruud van Nistelrooij.

PSV bereikt enige tijd geleden een akkoord met Troyes over de overgang van Sávio, die begin deze maand de overstap van Atlético Mineiro naar de Franse club maakte. Het duurde vervolgens enige tijd voordat het papierwerk werd afgerond. De afgelopen dagen zijn de speler en club daarin geslaagd, waardoor Sávio zich nu officieel speler van PSV mag noemen.

"Wij hopen dat dit de start is van een meerjarig traject met Sávio", vertelt directeur voetbalzaken John de Jong op de website van PSV. "Wij hopen dat deze overeenkomst de start is van een lang traject waarin hij veel mooie momenten met PSV gaat beleven", zegt De Jong, die eerder deze maand in Duitsland al bevestigde dat Sávio op weg was naar PSV. "Dit is voor hem de eerste stap buiten Brazilië. We gunnen hem de tijd om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe club. Tegelijkertijd zijn we enorm overtuigd van zijn talent."

Sávio is alweer de achtste zomerversterking van PSV. De Eindhovenaren haalden eerder Luuk de Jong, Walter Benítez, Guus Til, Xavi Simons, Ki-Jana Hoever, Jarrad Branthwaite en Boy Waterman naar het Philips Stadion. Het seizoen van PSV begint volgende week zaterdag met ontmoeting met Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen