Transferweekje: spannende weken voor Frenkie en Memphis

23 juli 2022, 12:00

De seizoensstart is in zicht en dat betekent dat er volop wordt gehandeld op de transfermarkt. Wat staat ons de komende tijd te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Frenkie en Memphis

Met Luuk de Jong vertrok deze zomer een Nederlander bij FC Barcelona. Daar komen Frenkie de Jong en Memphis Depay mogelijk bij. Alles wijst erop dat zij richting de uitgang van Camp Nou worden geduwd. Aan De Jong kan Barça flink verdienen. Met Manchester United is namelijks een akkoord bereikt over een transfersom van maximaal 85 miljoen euro. Bovendien creëert zijn vertrek de nodige ruimte in het salarishuis. Memphis is door het langer verblijf van Ousmane Dembélé en de komst van Raphinha en Robert Lewandowski overbodig geworden. Xavi zou zijn ingezet om de Oranje-internationals te overtuigen hun spullen te pakken. En dat is toch wel pijnlijk, want zowel De Jong als Memphis wil het liefst blijven. Laten zij zich wegjagen of zijn zij komend seizoen toch in het shirt van Barcelona te bewonderen? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Drukte bij Ajax

Het was een drukke week voor Ajax. Calvin Bassey werd voor 23,5 miljoen euro overgenomen van Rangers, Francisco Conceição kwam voor vijf miljoen euro over van FC Porto en vervolgens werd de transfer van Brian Brobbey afgerond. Voor de spits, die een jaar geleden transfervrij naar RB Leipzig vertrok, wordt ruim zestien miljoen euro betaald. Is Ajax nu klaar op de transfermarkt? Nee, nog niet. De kampioen van de Eredivisie is op zoek naar een concurrent voor Brobbey. Een targetman, aldus technisch manager Gerry Hamstra. Uiteraard is het niet uitgesloten dat Ajax daarna nóg meer spelers haalt. Bijvoorbeeld een vervanger voor [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/404917/schuurs-heeft-naast-fiorentina-meer-italiaanse-aanbidders/,_blank,Perr Schuurs], die in de belangstelling staat van onder meer Fiorentina. En wat doet Ajax als een sterkhouder als Antony vertrekt? De transferzomer is druk voor Ajax. En de drukte is nog niet voorbij.

Transferactiviteit bij Feyenoord

Ook bij Feyenoord zit men niet stil. Sebastian Szymanski is in Rotterdam gearriveerd en staat nu tot de beschikking van Arne Slot. De 23-jarige middenvelder uit Polen wordt voor één seizoen gehuurd van Dinamo Moskou. In de huurovereenkomst wordt naar verluidt een koopoptie van tien miljoen euro opgenomen. Licht Feyenoord die, dan wordt Szymanski de duurste aankoop in de geschiedenis van de Rotterdamse club. Ook heeft Feyenoord concrete interesse in Santiago Giménez. Er zou een bod van drie miljoen euro voor de helft van de transferrechten van de Mexicaanse spits zijn uitgebracht. Cruz Azul, de werkgever van de 21-jarige Giménez, zou inmiddels een ultimatum zijn gesteld. En dan zit ook een grote uitgaande transfer in de pijplijn. Het Benfica van Roger Schmidt heeft liefst 15 miljoen euro over voor Fredik Aursnes. Wordt hij na Tyrell Malacia (15 miljoen euro) en Luis Sinisterra (25 miljoen euro) de volgende Feyenoorder die voor een torenhoog bedrag vertrekt?

PSV kan buitenkansje Wijnaldum vergeten

Luuk de Jong, Walter Benítez en Xavi Simons. PSV oogst deze zomer lof met de transferstrategie, waarbij de club duidelijk inzet op hoogst haalbare. In die categorie droomden de Eindhovenaren ook van een terugkeer van Georginio Wijnaldum, die op een dood spoor zit bij Paris Saint-Germain. Dat de meeste dromen bedrog zijn, is inmiddels wel duidelijk in het Philips Stadion. De middenvelder lijkt voor een avontuur bij AS Roma te kiezen, waar hij kan samenwerken met José Mourinho. Die trainer heeft bij de Oranje-international een streepje voor op Ruud van Nistelrooij. Het lijkt een kwestie van tijd voor een deal officieel is.

Moeizame transferperiode Manchester United

De transferzomer van Manchester United verloopt vooralsnog moeizaam. Voor slechts twee spelers werd de portemonnee getrokken. Tyrell Malacia kwam voor 15 miljoen euro over van Feyenoord, maar hij lijkt in eerste instantie vooral de stand-in van Luke Shaw. Lisandro Martínez is met een transfersom van 57 miljoen zodoende de enige grote aankoop van de Engelse grootmacht. Hij zal na de trip naar Australië aansluiten bij de selectie van trainer Erik ten Hag. En natuurlijk trok Manchester United ook Christian Eriksen aan, transfervrij. Drie aardige aanwinsten, maar het verwachte vuurwerk blijft voorlopig uit. Daar kan natuurlijk nog verandering in komen, bijvoorbeeld als Frenkie de Jong bij FC Barcelona wordt opgehaald en er nog een topaanvaller wordt aangetrokken. Ondertussen maken ze zich op Old Trafford zorgen over Cristiano Ronaldo, die nog altijd niet bij de selectie is aangesloten en aanstuurt op een vertrek. Het wordt voor Ten Hag wel erg lastig om aansluiting te vinden bij de top van de Premier League als de selectie niet of nauwelijks beter is als die van vorig seizoen. Er moet en gaat nog wel wat gebeuren in Manchester. Maar wat en wanneer?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen