AZ niet voldaan met kleine zege: "Zijn we in tekort geschoten"

22 juli 2022, 08:46

AZ moet nog vol aan de bak om de derde voorronde van de Conference League te bereiken. De Alkmaarders wonnen de heenwedstrijd in Alkmaar met slechts 1-0 van Tuzla City door een benutte strafschop van Dani de Wit. Daarom hield trainer Pascal Jansen gemengde gevoelens over aan de wedstrijd.

"Ik ben wel kritisch op het feit dat we er maar eentje maken", vertelde de oefenmeester na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN. "We hebben de mogelijkheden gehad om er een paar extra in te prikken. Daar zijn we in tekort geschoten. Daarin heeft zuiverheid in afwerking een aandachtspunt. We hebben behoorlijk wat schoten geleverd, maar veel niet tussen de palen."

Volgende week donderdag staat de return in Simin Han op het programma. "Eigenlijk is het heel simpel, we staan na een helft met 1-0 voor. In Bosnië komen we volgende week met een voorsprong uit de kleedkamer. Uiteraard baal ik dat we hier niet een grotere uitslag hebben neergezet. Zeker omdat we de mogelijkheden hebben gehad. Dan moet je een of twee doelpunten meer maken."

Martins Indi is tevreden

Na het vertrek van Owen Wijndal is Bruno Martins Indi de nieuwe aanvoerder van AZ. Hij is tevreden met het resultaat tegen Tuzla. "We hebben weer een clean sheet, dus daar ben ik extra tevreden over. De jongens die voor het eerst voor AZ speelden, hebben zich goed gepresenteerd. En ook de jongens die zijn ingevallen, hebben hun bijdrage geleverd. Dat is gewoon goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen