Oranje Leeuwinnen treffen Duitsland mogelijk in de halve finale

21 juli 2022, 22:54

Duitsland heeft zich donderdagavond ten koste van Oostenrijk geplaatst voor de halve finales van het EK voor vrouwen. In een moeizaam duel werd er door treffers van Lina Magull Alexandra Popp met 2-0 gewonnen door de Duitse vrouwenploeg.

De Duitsers behaalden uitstekenden resultaten in de groepsfase, waardoor ze als favoriet het duel in gingen met de Oostenrijkers. Dat het niet makkelijk zou worden wist Duitsland van tevoren, aangezien Oostenrijk in de groepsfase ook al een stugge tegenstander bleek. 

Desondanks begon Duitsland uitstekend aan het duel, want na 25 minuten lag de bal al in het netje. Bayern München-middenvelder Magull schoot de Duitsers op voorsprong, maar de wedstrijd was daar allesbehalve mee beslist. Oostenrijk deed in fases namelijk niet onder van de Duitse vrouwen, maar wist zichzelf niet te belonen met een treffer. 

In de slotfase wist Duitsland de wedstrijd te beslissen door een grote fout van keeper Manele Zinsberger af te straffen: 2-0. Daardoor heeft Duitsland de hoge verwachtingen waargemaakt met het behalen van de halve finale, waarin het Frankrijk of de Oranje Leeuwinnen zal treffen. Zaterdag kruist Nederland de degens met de Fransen, die in de groepsfase zeer overtuigend bovenaan wisten te eindigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen