Topaankoop Núñez maakt indruk: vier doelpunten in één helft

21 juli 2022, 21:51

Darwin Núñez heeft donderdagavond zijn visitekaartje afgegeven bij Liverpool. De Uruguayaanse aanvalsleider, die deze zomer voor 75 miljoen euro overkwam van Benfica, maakte vier doelpunten in één helft tijdens het oefenduel tegen RB Leizpig.

Vanwege de torenhoge transfersom die is betaald voor Núñez zijn de verwachtingen in Engeland hooggespannen. Zijn debuut in het shirt van Liverpool was er een om snel te vergeten, aangezien de zomeraanwinst tegen Manchester United voor een leeg doel hoog over schoot. Donderdagavond werd het in Duitsland echter de grote Núñez-show.

De spits begon op de bank tegen RB Leipzig, maar kwam na de thee al binnen de lijnen. In één helft wist de 23-jarige spits vervolgens vier keer te scoren, waardoor hij zich in het gewonnen oefenduel ontpopte tot de absolute uitblinker. In de eerste helft kwam Liverpool door Mohamed Salah al op voorsprong, waardoor de Duitse topclub in de Red Bull Arena met 0-5 verslagen werd.

Volgende week treft Liverpool in de oefencampagne nog het Oostenrijkse RB Salzburg, waarna de eerste serieuze wedstrijd op het programma staat. Een paar dagen later treffen The Reds namelijk landskampioen Manchester City in de strijd om de Community Shield.