Boskamp ziet gevaar voor AZ: "Daar moet je rekening mee houden"

21 juli 2022, 21:33

Voor AZ lijkt er na één helft weinig aan de hand in de Conference League-wedstrijd tegen Tuzla City. De Alkmaarders staan met 1-0 voor door een benutte penalty van Dani de Wit en hebben van de Bosniërs weinig te vrezen. Toch waarschuwde analist Jan Boskamp in de rust voor een potentieel gevaar.

"Ik heb een bepalend AZ gezien, dat op de helft van de tegenstander speelde", concludeerde Boskamp bij RTL 7. "Dat is in principe het moeilijkste voetbal, omdat de ruimtes heel klein zijn en je dus veel naar oplossingen moet zoeken. Als je dan hoger gaat spelen, wordt de ruimte achter je steeds groter."

"Ze kiezen er bewust voor om heel dicht bij elkaar te spelen", ging hij verder. "Dan moet je ontzettend uitkijken dat je niet tegen de counter aanloopt. Het gebeurde al een keer dat Tuzla er aan de rechterkant uit kwam. Daar moet je toch wel rekening mee houden."

Kopkansen

In het aantal kansen van Tuzla City is dat gevaar nog niet terug te zien. De uitploeg kwam niet verder dan één kopkans - waar Boskamp overigens een tweede gevaar zag. "Die gasten zijn allemaal tussen de 1,90 en 1,95 meter. Die duels won AZ ze niet, zowel aanvallend als verdedigend. Maar je hoeft ook niet altijd in duel te gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen