Feyenoord-scenario komt uit voor Antwerp bij debuut Van Bommel

21 juli 2022, 20:58

Mark van Bommel heeft donderdagavond geen goed debuut beleefd als hoofdtrainer van het Belgische Antwerp FC. In eigen huis kwam de ambitieuze ploeg niet tot scoren tegen het Kosovaarse FC Drita: 0-0. De vergelijking met Feyenoord, dat vorig seizoen in de voorronde van de Conference League eveneens veel moeite had met de op papier veel kleinere club, is daarmee snel gemaakt.

Sterker nog, het was Van Bommel zelf die vooraf al wees op de 0-0 van Feyenoord (toen in Drita) een jaar geleden. "Er werd in Nederland vrij makkelijk over gedacht, maar dat was kantje boord", herinnerde hij zich tijdens zijn persconferentie. Een dag later bleek die waarschuwing dus niet geholpen te hebben. Antwerp zal het over een week in Kosovo moeten afmaken, zoals Feyenoord dat destijds deed met een 3-2 overwinning in De Kuip.

Dat alles terwijl er veel verwacht wordt van het nieuwe project van onder meer Van Bommel en ook technisch directeur Marc Overmars. Zij haalden al aansprekende namen naar het ambitieuze Antwerp, zoals Toby Alderweireld en Vincent Janssen. De twee begonnen direct in de basis - Alderweireld zelfs met de aanvoerdersband - maar kenden dus een teleurstellend debuut.

Van den Brom

Eerder op de dag deed een andere Nederlandse trainer het op hetzelfde podium een stuk beter. John van den Brom kende met zijn Lech Poznan geen enkele moeite met het Georgische Dinamo Batumi. De Poolse topclub won met liefst 5-0. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brian
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie gaf er af op Feyenoord ? Hebben ze geen Nederlands geleerd in Eindhoven ??? Begrijpend lezen enzo... en dan pas reageren ! Lees ( indien mogelijk) wat van Bommel zij. Of nog makkelijker kijk de filmpjes terug. Laat dat 2 dagen in werken ofzo... En reageer dan nog eens.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen