Ajax legt na grote aankopen ook toekomstig opvolger Antony vast

21 juli 2022, 20:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft donderdagavond wederom een transfer kunnen bevestigen. Het negentienjarige Portugese toptalent Francisco Conceição heeft voor vijf seizoen getekend, tot medio 2027. De aanvaller komt voor een bedrag van zo'n vijf miljoen euro over van FC Porto.

Conceição is een linksbenige rechtsbuiten, die ook aan de linkerkant uit de voeten kan. Hij wordt dan ook gezien als de toekomstige opvolger van Antony. De Braziliaan staat in de belangstelling van Manchester United, maar Ajax wil hem eigenlijk nog niet laten gaan. Zijn Portugese opvolger is dan ook vooral gehaald als aankoop voor de toekomst.

De negentienjarige Conceição speelde al sinds zijn vijftiende voor FC Porto, nadat hij eerder in de jeugdopleiding van Sporting Portugal en Padroense actief was. Voor het eerste elftal van Porto kwam hij al liefst vijftig keer in actie. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij vijf assists.

Transfers Ajax

Conceição is de vierde zomeraanwinst van Ajax. Eerder werden Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Calvin Bassey vastgelegd. Van het viertal is Conceição de enige speler die niet direct voor de basis werd gehaald. Hij was dan ook de goedkoopste van de vier inkomende transfers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen