Opstelling AZ: Odgaard debuteert, ook Beukema en Kerkez spelen

21 juli 2022, 19:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft de allereerste opstelling van seizoen 2022/23 bekendgemaakt. De Alkmaarders trappen het Europese seizoen in eigen huis af tegen het Bosnischde Tuzla City. Enkele nieuwe namen in de opstelling zijn die van Jens Odgaard, Milos Kerkez, Sam Beukema en Hobie Verhulst.

Trainer Pascal Jansen maakte al duidelijk dat hij in deze eerste wedstrijd nog niet kan beschikken over sterspeler Jesper Karlsson. Op zijn plek maakt Odgaard zijn debuut voor AZ. Deze zomer kwam hij over van Sassuolo, dat hem afgelopen seizoen nog verhuurde aan RKC Waalwijk. De goede indruk die hij daar achterliet, zal hij in de Alkmaarse voorhoede moeten voortzetten. Vangelis Pavlidis en Hakon Evjen vergezellen hem daar vanavond bij.

Het middenveld kent met Jordy Clasie, Dani de Wit en Tijjani Reijnders geen nieuwe namen. Dat geldt ook voor de verdediging, al mag de achttienjarige linksback Kerkez zich dit seizoen op een andere rol laten zien. Vorig seizoen was hij nog de back-up achter sterkhouder Owen Wijndal, maar nu gaat hij de concurrentiestrijd aan met aankoop Mees de Wit. In de eerste wedstrijd krijgt de Hongaar dus de voorkeur.

Bruno Martins Indi, Sam Beukema en Pantelis Hatzidiakos maken de achterhoede compleet, waarbij laatstgenoemde door de basisplaats van Beukema nu de rol van rechtsback zal vervullen. Onder de lat staat Hobie Verhulst, die Peter Vindahl voorbij is gestreefd in de pikorde. AZ en Tuzla City trappen om 20.30 uur af in Alkmaar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen