'Fortuna Sittard troeft NEC af'; Slowaaks talent naar Feyenoord

21 juli 2022, 18:39

Rodrigo Guth zal komend seizoen niet terugkeren bij NEC. De Braziliaanse verdediger speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij de Nijmeegse club, die hoopte hem ook komend seizoen te kunnen huren. Een definitieve transfer naar Fortuna Sittard klonk zijn huidige club Atalanta echter beter in de oren.

De Gelderlander wist donderdagavond te melden dat NEC naast de terugkeer van de 21-jarige Guth grijpt. De verdediger was afgelopen zaterdag nog aanwezig toen zijn oude club een oefenwedstrijd speelde tegen FC Bocholt. Wel werd toen al benadrukt dat er van een transfer geen sprake was, al werd hetzelfde gezegd over een eventueel akkoord met Fortuna Sittard.

Dat laatste is er nu dus wel. Fortuna was bereid ruim één miljoen euro neer te leggen voor Guth, een bedrag dat NEC niet kon betalen en waar Atalanta - dat niet openstond voor een nieuwe verhuur - graag mee akkoord ging. In Sittard tekent hij een contract dat hem voor vijf jaar aan de club verbindt. Voor NEC speelde Guth afgelopen seizoen 24 wedstrijden, waar in hij ook één goal meepikte.

Feyenoord

Ook Feyenoord heeft donderdag goede zaken gedaan op de transfermarkt. Het is in dit geval het beloftenelftal dat versterkt werd met de zestienjarige aanvaller Leo Sauer, die te boek staat als een van de grootste talenten van Slowakije. De 'creatieve buitenspeler met goede techniek', zoals hij op de clubwebsite wordt omschreven, wordt voor één seizoen gehuurd van MSK Zilina

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen