'Grote dilemma's voor PSV door verrassingen in voorbereiding'

21 juli 2022, 16:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV zal deze periode belangrijke keuzes moeten maken. Nu de selectie voor het nieuwe seizoen steeds meer vorm krijgt, moet trainer Ruud van Nistelrooij namelijk beslissen of hij dit jaar gebruik wil maken van enkele jonge spelers. Zij kwamen aanvankelijk in aanmerking voor verhuur, maar hebben de staf met hun goede optredens in de voorbereiding aan het twijfelen gebracht.

Daarover schreef het Eindhovens Dagblad donderdag. In het bijzonder werden Richard Ledezma en Shurandy Sambo genoemd. Eerstgenoemde wist onder meer te overtuigen in [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/404778/psv-ziet-jongelingen-uitblinken-en-heeft-eerste-prijs-te-pakken/,_blank,het oefenduel met FC Eindhoven (5-0)]. De concurrentie op het middenveld is echter groot en belangstelling om te huren is er al van Vitesse. Toch lijkt PSV de knoop pas eind augustus door te gaan hakken. PSV staat de komende periode namelijk een druk programma te wachten en weet bovendien niet wat er op de transfermarkt nog zal gaan gebeuren.

Eenzelfde dilemma brengt de talentvolle rechtsback Sambo met zich mee. 'Op dit moment doet hij ogenschijnlijk maar weinig onder voor Ki-Jana Hoever en geeft Sambo offensief en verdedigend een goede indruk', merkte de krant op. Ook hij zou in aanmerking komen voor verhuur, maar zou nu dus ook voor zijn kansen bij PSV kunnen gaan.

Geen verhuur

Tot slot werden nog drie andere jeugdspelers genoemd die waarschijnlijk sowieso niet verhuurd zullen worden. Middenvelder/aanvaller Ismael Saibari gaf zelf aan dat verhuur geen optie is, omdat hij bij PSV wil slagen. Linksback Fredrik Oppegard lijkt komend seizoen deels aan te sluiten bij de A-selectie en verder ook wedstrijden bij Jong PSV te spelen. En ook Johan Bakayoko lijkt vooralsnog niet in aanmerking te komen voor verhuur, omdat Van Nistelrooij de talentvolle aanvaller nodig zou kunnen hebben. 

Lees ook: PSV legt talent definitief vast en kan Savinho bijna presenteren

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen