Brobbey voor ruim 16 miljoen weer Ajacied: "Ik zei het toch, boys"

21 juli 2022, 13:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft vrijdagmorgen via de officiële kanalen de terugkeer van Brian Brobbey wereldkundig gemaakt. De twintigjarige spits komt voor een bedrag van 16,35 miljoen euro over van RB Leipzig. Door bonussen kan de transfersom nog verder oplopen, tot maximaal 19,35 miljoen euro. Brobbey tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2027.

Er is lang onderhandeld over de transfer van Brobbey. Donderdag werd duidelijk dat er een doorbraak was bereikt in de onderhandelingen. De deal zou volgens De Telegraaf zijn vlotgetrokken door zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez, die net als eerder bij Owen Wijndal bereid bleek (bijna) zijn volledige commissie af te staan. Brobbey zelf wilde niets liever dan terugkeren naar Ajax. De belangstelling van Manchester United deed hem niet van gedachten veranderen. Brobbey zou Erik ten Hag persoonlijk hebben afgebeld.

Dat Ajax grof geld betaalt voor de komst van Brobbey, voelt ergens wrang in Amsterdam. Het is immers nog maar een jaar geleden dat de spits transfervrij de overstap naar Leipzig maakte. Het Duitse avontuur werd niet wat Brobbey ervan had verwacht. Al snel kreeg hij spijt van zijn vertrek bij Ajax. In de winterstop keerde hij op huurbasis terug in Amsterdam en maakte hij - ondanks dat hij meestal de tweede keus achter Sébastien Haller was - zeven doelpunten in dertien wedstrijden.

Brobbey is na Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Calvin Bassey en Francisco Conceição de vijfde zomeraankoop. Tevens is Brobbey de vierde speler voor wie Ajax deze zomer tien miljoen euro of meer betaalt. Met de komst van de jeugdinternational lijken de Amsterdammers nog niet klaar op de transfermarkt. Ajax wil nog een concurrent voor Brobbey aantrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen