Bayern geeft Lewandowski trap na: "Nul komma nul begrip"

21 juli 2022, 11:23

Bij Bayern München kunnen ze de manier waarop Robert Lewandowski naar FC Barcelona is vertrokken maar moeilijk verkroppen. Hasan Salihamidzic is woedend over de manier waarop de spits een transfer forceerde.

Lewandowski completeerde vorige week zijn transfer naar Barcelona. De Poolse spits beschikte bij Bayern München over een contract dat nog één jaar doorliep, maar wilde per se vertrekken. Zijn vertrekwens stak hij niet onder stoelen of banken. Eind mei sprak hij die zelfs openlijk uit tijdens een persconferentie.

Lewandowski bracht Bayern met zijn uitspraken in een benarde positie. Salihamidzic heeft daar geen enkel begrip voor. "Werkelijk nul komma nul", zegt de technische directeur in een interview met Die Zeit. Als speler diende Salihamidzic wel altijd zijn contract uit. "Ik had het binnenskamers afgehandeld en zou mijn contract hebben uitgediend. Waardering is geen eenrichtingsverkeer."

Tegen de wens van Bayern in werd Lewandowski voor 45 miljoen euro (plus vijf miljoen euro aan bonussen) verkocht aan Barcelona. De Pool zou in de nacht van zaterdag op zondag zijn officieuze debuut voor Barça kunnen maken. De Catalanen spelen dan in de Verenigde Staten een vriendschappelijke wedstrijd tegen aartsrivaal Real Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooral Bayern echt onbegrijpelijk onbeschoft vond richting Lewandowski. Die man heeft in 8 seizoenen 253 wedstrijden gespeeld en 238 goals gescoord. Hij bracht de club een Wereldbeker voor clubteams, de Champions League, de Europese Supercup, 8 kampioenschappen, 3 bekers en 5 x de Duitse Supercup. Tuurlijk staat er een heel goed team omheen, maar niemand zal ontkennen dat de bijdrage van Lewandowski enorm is geweest. Dan heeft hij met nog een jaar contract na 8 jaar nog de wens om ergens anders te gaan spelen en dan ga je er zo frontaal voor liggen. Ik begrijp de krampachtige en angstige houding van Bayern natuurlijk wel, zij weten ook dat een spits als Lewandowski simpelweg niet te vervangen is. Maar toch vond ik dit niet netjes en ik denk ook dat de vijandige houding van de club de aanleiding is geweest voor het ontspoorde gedrag bij sommige ''supporters'' die het nodig vonden om de Pool en zijn familie vervolgens te bedreigen. Zo ga je niet met een legende van de club om.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bovendien wat had Bayern dan gewild? Dan had je over een jaar het gezeur gekregen dat hij gratis de deur uit loopt en dat dat niet respectvol is naar de club. Nu verdien je er nog 50 miljoen aan!

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik dit goed begrijp heeft dhr. Salihamidzic dus ook geen enkel begrip voor bv. Gravenberch en de Ligt. Die hebben immers ook hun contract niet uitgediend en een vertrekwens kenbaar gemaakt. Ik ben blij dat hij principieel is, en dat zulke spelers bij Bayern dus niks te zoeken hebben.

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed verhaal van Salihamidzic, alleen heeft een verhaal 2 kanten en waarschijnlijk weten wij nog niet eens de helft van wat er binnenskamers is besproken. Een speler die 8 jaar op de loonlijst staat wil niet zomaar weg. Daar zijn genoeg verhitte discussies aan vooraf gegaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen