Razendsnel en wonderschoon doelpunt De Ligt bij Bayern-debuut

21 juli 2022, 07:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Matthijs de Ligt heeft een verpletterende eerste indruk gemaakt in het shirt van Bayern München. Als invaller maakte de 22-jarige centrale verdediger woensdagnacht zijn officieuze debuut voor zijn nieuwe club tegen DC United. Koud in het veld was het al na twee minuten raak voor De Ligt. Zijn doelpunt was ook nog eens van grote schoonheid.

Bayern München rondde afgelopen weekend de komst van De Ligt af. De Duitse grootmacht telde zeventig miljoen euro neer voor de Oranje-international. Door bonussen kan de totale transfersom die Juventus ontvangt met nog eens tien miljoen euro oplopen. Kort na de transferaankondiging pakte De Ligt het vliegtuig naar de Verenigde Staten, waar de kampioen van Duitsland zich voorbereidt op het nieuwe seizoen.

Daar sloot De Ligt direct aan bij de selectie van Julian Nagelsmann. Ondanks dat de verdediger nog nauwelijks aan zijn teamgenoten gewend is, kreeg hij in de nacht van woensdag op donderdag speeltijd in de oefenwedstrijd tegen DC United. Halverwege werd hij binnen de lijnen gebracht, waarna hij nog geen twee minuten later met een volley uit een afgeslagen corner voor de 0-5 tekende.

Bayern München won de vriendschappelijke wedstrijd uiteindelijk met 2-6. Sadio Mané (strafschop), Marcel Sabitzer en Serge Gnabry waren voor rust trefzeker namens de Duitsers, De Ligt, Joshua Zirkzee en Thomas Müller (assist van Gravenberch) in de tweede helft. Noussair Mazraoui had een basisplaats bij Bayern, terwijl Ryan Gravenberch net als De Ligt en Zirkzee in de rust inviel. De Ligt werd overigens een kwartier voor tijd naar de kant gehaald, al lijkt hij volgens de eerste berichtgeving niet geblesseerd te zijn geraakt.