Wiegman door oog van de naald: Engeland juicht in verlenging

20 juli 2022, 23:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het EK in eigen huis leek in een nachtmerrie te eindigen voor Sarina Wiegman, maar de bondscoach van Engeland mag blijven dromen voor de eindzege. De ploeg won uiteindelijk met 2-1 van Spanje. Voor dei zege was wel een verlenging nodig. Georgia Stanway twerd de matchwinner met een geweldige knal.

De Engelsen waren voor het toernooi favoriet voor de titel. In de poulefase werd de verwachting per wedstrijd groter. Oostenrijk, Noorwegen en Noord-Ierland werden allemaal aan de kant gezet, waardoor de ploeg van de Nederlander foutloos naar de knock-outfase ging. In de eerste drie wedstrijden kreeg het team geen enkel doelpunt om de oren, maar nu zag Wiegman haar ploeg wel op achterstand komen. Uiteindelijk werd die score dus alsnog omgedraaid.

Na 54 minuten kwamen de Zuid-Europeanen op voorsprong. Esther González mocht juichen nadat ze een voorzet van Athenea del Castillo goed aannam en tegen de touwen werkte. Het leek lange tijd bij die ene treffer te blijven, maar de Engelsen bleven loeren op de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk, tot groot genoegen van Wiegman. Zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam het geloof in een halve finaleplaats helemaal terug bij de dames uit Engeland. Ella Toone schoot van dichtbij raak.

Dat late doelpunt gaf de Engelsen een boost, terwijl het voor de Spanjaarden een enorme tik was. Met de steun van de supporters gingen de dames van Wiegman op jacht naar de winnende treffer. Manchester City-aanvalster Stanway voor in de eerste helft van de verlenging goed voor een treffer. Die klap kwam de tegenstander niet meer te boven, waardoor de Nederlandse bondscoach mag hopen op haar tweede EK-titel op rij. De vorige editie lukte het haar met Oranje, nu moet het dus met de Three Lions gebeuren. In de halve finale is Zweden of België de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen