De Ligt-transfer zorgt voor hoge verwachtingen bij ambitieus Bayern

20 juli 2022, 23:17

Matthijs de Ligt is officieel gepresenteerd bij Bayern München. Algemeen directeur Olivier Kahn stelt dat de komst van de mandekker geen luxeversterking is. Hij noemt de komst van de verdediger broodnodig, aangezien de ploeg centraal achterin niet veel keuzes had. Daarom wilde de clubleiding flink investeren in de Nederlander, die voor 67 miljoen euro overkomt van Juventus.

"We zetten bij Bayern altijd in op het hoogst haalbare", vertelde Kahn op de presentatie. Vorig seizoen werd de club kampioen, maar in het bekertoernooi en in de Champions League stelde de ploeg teleur. Daarom is de club deze zomer behoorlijk actief. Eerder werden Sadio Mané, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui al naar de Allianz Arena gehaald.

Achterin moest er ook nog iets bij, omdat trainer Julian Nagelsmann alleen de beschikking had over Dayot Upemecano, Lucas Hernández en Benjamin Pavard, al is laatstgenoemde ook inzetbaar als rechtsback. "Als je de leiding hebt moet je aanvoelen wanneer de tijd rijp is om het team nieuw leven in te blazen. Nadat we het afgelopen seizoen geanalyseerd hadden, vonden we dit het goede moment."

Kahn hoopt dat de ploeg met de investering weer aan kan haken bij de Europese grootmachten. "Wij willen bij de beste vier ploegen van de wereld horen. Dan hebben we gewoon een eersteklas team nodig", aldus de voormalig doelman, die niet wilde zeggen of de club inmiddels klaar is op de transfermarkt. "Ik wil daar niet in het openbaar over spreken, maar we kijken goed naar wat de ploeg nodig heeft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen