Eindelijk weer voetbal voor Dynamo Kiev: CL-voorronde zonder goals

20 juli 2022, 22:21

De oorlog in Oekraïne is nog in volle gang, maar woensdagavond ging het eindelijk weer een beetje over voetbal. Dynamo Kiev kwam uit in de voorrondes van de Champions League. Het duel werd overigens niet in het land gespeeld, maar in Polen. Fenerbahçe was de tegenstander tijdens de doelpuntloze remise.

Voor Dynamo Kiev was het de eerste officiële wedstrijd in zeven maanden tijd. Door de Russische invasie in Oekraïne begin februari werd de competitie stilgelegd. De ploeg uit de hoofdstad mag zich nu proberen te plaatsen voor het miljoenenbal op basis van de eindstand van het seizoen daarvoor. Spelers die in Oekraïne onder contract staan mogen door een speciale regeling voor kiezen om dit jaar gratis verhuurd te worden aan clubs uit andere landen. Zo speelt voormalig Willem II-aanvaller Fran Sol dit seizoen tijdelijk voor Malaga.

Omdat er veel Oekraïnse spelers onder contract staan bij Kiev bleven veel spelers hun club 'gewoon' trouw. De ploeg moest genoegen nemen met een punt nadat er na negentig minuten geen doelpunten vielen. Vooral als naar de eerste helft werd gekeken was dat een opsteker voor de thuisploeg. Fenerbahçe had namelijk het betere van het spel, al was ook dat niet groot. Enner Valencia was na een kwartier spelen dichtbij een treffer, maar Georgi Bushchan kon redding brengen.

De doelman van de Turkse club hoefde geen enkele keer in actie te komen, maar de Oekraïners werden wel twee keer gevaarlijk. Inzetten van Denys Popov en Sergiy Sydorchuk gingen echter naast. Voormalig PSV'er Armindo Bruma was in de tweede helft nog in de buurt van een doelpunt, maar ook zijn inzet kon gekeerd worden door Bushchan. De eerste wedstrijd in maanden eindigde zo zonder doelpunten voor Dynamo Kiev, dat bijna weer aan de competitie gaat beginnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen