RKC Waalwijk
1 – 1
Sparta

Tagliafico krijgt ultimatum van Bosz: Ajacied moet snel beslissen

Tagliafico krijgt ultimatum van Bosz: Ajacied moet snel beslissen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 juli 2022 – Nicolas Tagliafico moet snel een knoop door gaan hakken over zijn toekomst. De vleugelverdediger van Ajax zette Olympique Lyon tot dusver in de wachtkamer, maar de Franse club heeft niet alle tijd van de wereld. Daarom heeft de Argentijn een ultimatum gekregen. Voor het weekend moet hij beslissen of hij een contract wil tekenen bij de ploeg van Peter Bosz.

Dat melden Voetbal International en De Telegraaf aan de hand van 'bronnen rondom de Franse club'. Bosz zou de linksback dolgraag inlijven, maar het is geen geheim dat hij zelf meer voelt voor een stap naar Spanje of Engeland. Vanuit de Premier League informeerde Brighton & Hove Albion naar hem, maar die club zag hij zelf niet zitten. Tagliafico zet in een ploeg van statuur, aangezien hij afgelopen winter nog dicht bij een transfer naar FC Barcelona was.

Destijds hield Ajax die transfer tegen omdat de club zo snel geen vervanger kon halen, maar nu is die al gevonden in de persoon van Owen Wijndal. Tagliafico mag daarom voor een bedrag van vier miljoen euro verkassen. Een schijntje, maar veel interesse roept het vooralsnog niet op bij de grote clubs van Europa. Lyon wil hem overtuigen met een enorm salaris, maar dan moet de voetballer wel voor het weekend zijn ja-woord geven aan de club.

Het zorgt ervoor dat de voetballer in dubio staat. Bij Lyon kan hij veel verdienen, maar als hij 'ja' zegt, kan hij niet meer wachten en hopen op een andere club. Veel tijd om een weloverwogen beslissing te maken heeft hij echter niet. Wat wel duidelijk is, is dat de Amsterdammers en de Argentijn deze zomer hoe dan ook uit elkaar gaan.

Reacties

gerelateerd