Jansen jaagt zonder smaakmaker op Feyenoord-route: "Heeft tijd nodig"

Jansen jaagt zonder smaakmaker op Feyenoord-route: "Heeft tijd nodig"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 juli 2022 – AZ trapt het seizoen donderdagavond af met de eerste officiële wedstrijd van een Nederlands team. De Alkmaarders nemen het op tegen het Bosnische Tuzla City, dat in een tweeluik verslagen moet worden om zicht te houden op een ticket voor de Conference League. Pascal Jansen moet dat doen zonder Jesper Karlsson.

De aanvaller is namelijk geblesseerd. In de voorbereiding kwam hij nog geen minuut in actie. Vorig seizoen was hij de smaakmaker van de ploeg, met vijftien doelpunten en dertien succesvolle voorzetten. "Hij heeft nog wel wat tijd nodig. Ik kan ook nog niet zeggen of hij de start van het eredivisieseizoen haalt. Jesper en de medische staf werken er dag en nacht aan", wordt de oefenmeester geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Naast Karlsson heeft de trainer Owen Wijndal niet meer tot zijn beschikking. De vleugelverdediger vertrok naar Ajax, waardoor Bruno Martins Indi inmiddels is benoemd tot nieuwe aanvoerder. Volgens Jansen was het geen moeilijke keuze. "Bruno was vorig seizoen al onze tweede man. Hij is een teamspeler bij uitstek en is echt een verlengstuk van mij en de rest van de technische staf."

Feyenoord-route
AZ zit momenteel in hetzelfde schuitje als Feyenoord vorig seizoen. Die ploeg moest ook vroeg beginnen in Europa en bereikte uiteindelijk de finale van het derde toernooi. "Alom respect wat ze hebben laten. Het is een lange route. Morgen zullen we de eerste stap zetten", aldus Jansen, die weet dat het niet makkelijk gaat worden. "Het zijn echte overlevers. Fysiek sterk met een gemiddelde lengte van boven de een meter 85."

Reacties

gerelateerd