Eriksen oogst lof: "Heeft de zwaarste strijd van zijn leven al gewonnen"

20 juli 2022, 17:10

Peter Schmeichel vindt het mooi dat Christian Eriksen vanaf dit seizoen bij Manchester United speelt. De middenvelder maakte transfervrij de overstap van Brentford FC naar de industriestad. Daar gaat hij spelen onder de vleugels van Erik ten Hag, die de club weer richting de top moet brengen. Volgens de voormalig doelman is zijn landgenoot daarvoor een uitstekende versterking.

"Christian Eriksen is een klassespeler en die hebben we nodig bij United. Het is geweldig om een Deen bij de club te zien. Dat maakt het voor mij interessanter", zegt Schmeichel in gesprek met Tipsbladet. "Hij weet pas hoe groot de druk is bij United als hij er speelt. Elke wedstrijd wordt een overwinning gewacht. Er is weinig geduld, er ontstaat snel druk voor de spelers. Met die stress moet je leren omgaan. Ik heb verschillende getalenteerde voetballers naar United zien komen zonder de druk aan te kunnen."

Volgens Schmeichel kan de Deense middenvelder wel met die druk omgaan. "Hij heeft de zwaarste strijd van zijn leven al gewonnen", doelt hij op de hartproblemen van Eriksen, die tijdens het Europees kampioenschap uit het niets naar de grond ging en gereanimeerd moest worden. Na een langdurige revalidatie maakte hij afgelopen seizoen zijn rentree bij Brentford. Na een paar maanden stonden de topclub alweer in de rij voor hem. Het voetballen was hij duidelijk nog niet verleerd.

"Ik twijfel er niet aan dat hij een succes zal worden. Fans zijn nu al dol op hem", aldus de oud-keeper. "Christian Eriksen heeft een unieke manier om naar de voetbalwedstrijd te kijken. Hij kan passes geven die de verdediging niet aankan. Zijn kwaliteiten komen serieus tot uiting als hij goede spelers om zich heen heeft. Daarom denk ik dat het leuk zou zijn om hem te zien spelen met Cristiano Ronaldo. Daar kun je praten over twee goed ontwikkelde voetbalhersenen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen