Van Bommel wijst naar Feyenoord: "Nou, dat was kantje boord"

20 juli 2022, 15:26

Mark van Bommel staat donderdag voor zijn officiële debuut als hoofdtrainer van Antwerp FC. In de voorronde van de Conference League neemt de Belgische club het op tegen het Kosovaarse FC Drita. Die club was tot een jaar geleden een grote onbekende, maar wordt nu direct gelinkt aan de stroeve start van de uiteindelijk zeer succesvolle Europese campagne van Feyenoord afgelopen seizoen.

"Ik ken Drita, ja", antwoordde Van Bommel met een glimlach. "Ze hebben vorig jaar tegen Feyenoord gespeeld voor de Conference League. Daar werd in Nederland vrij makkelijk over gedacht. 'Ach, Drita uit Kosovo, daar moet Feyenoord zo overheen lopen.' Nou, dat was kantje boord", werd hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Laten we hopen dat wij doorkomen en dan dezelfde route bewandelen als Feyenoord. Maar dat zal niet makkelijk worden."

Niet alleen in de wedstrijd tegen Drita ligt de druk bij Antwerp. Sowieso schept het project dat door de club in gang is gezet hoge verwachtingen. "Het is mooi dat iedereen ons zo bekijkt. We hebben ambitie en dat stralen we ook uit. We makken stappen op het veld, maar ook in de organisatie. Het is mooi om daar onderdeel van te zijn. Het is geen garantie dat wij alles ineens gaan winnen. Dat is geen waarschuwing, maar zo is het gewoon. En druk is er altijd. Die leggen wij onszelf ook op."

Alderweireld en Janssen

In zijn eerste wedstrijd met Antwerp kan Van Bommel direct beschikken over topaanwinsten Toby Alderweireld en Vincent Janssen. Laatstgenoemde mag de concurrentie aangaan met Maikel Frei, topscorer van vorig seizoen. "Ik ben blij dat ze er allebei zijn. Vincent is gekocht om het niveau omhoog te tillen. Met allebei deze spitsen kan dat. Ik heb ze allebei nodig, want als we doorkomen in Europa, spelen we tot aan november dertig wedstrijden. Dat zijn er heel veel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen