Vd Beek verwacht geen garanties van Ten Hag en verdedigt Maguire

20 juli 2022, 09:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Donny van de Beek rekent bij Manchester United niet op een voorkeurspositie onder trainer Erik ten Hag. Dat gaf hij aan in gesprek met Sky Sports. De nieuwe trainer kent de middenvelder uiteraard goed van hun gezamenlijke tijd bij Ajax, maar dat biedt volgens Van de Beek zelf geen enkele garantie.

"Natuurlijk zeggen ze dat, omdat ik hem ook als trainer had bij Ajax", snapt Van de Beek. "Maar uiteindelijk moet je zelf goed spelen. Het maakt niet uit wie de trainer is. Je moet je rol in het team vinden. Natuurlijk, hij kent mij wel al als speler. Maar dat zegt nog niks. Ik moet het zelf laten zien."

In hetzelfde interview nam de Nederlander het op voor ploeggenoot Harry Maguire, die in de oefenwedstrijd tegen Crystal Palace op een fluitconcert werd getrakteerd. "Ik heb het ook gehoord. Ik heb geen idee wat er precies gebeurd is, want hij speelde vandaag juist erg goed. Hij was agressief, kreeg veel ballen. Dat tekent ook zijn persoonlijkheid. Hij heeft veel ervaring en ik denk dat hij zich vandaag van zijn beste kant heeft laten zien."

Hoofdrol

Tijdens het duel met Crystal Palace, dat met 3-1 werd gewonnen, maakte Van de Beek een goede indruk. Als invaller had hij slechts drie minuten nodig om zijn aandeel te hebben bij de tweede United-goal. Ook land- en ploeggenoot Tyrell Malacia speelde een sterke wedstrijd; hij gaf de knappe voorassist op de openingstreffer.

Lees ook: Malacia en Van de Beek drukken stempel bij imponerend United

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen