Van Gaal adviseerde ook De Ligt bij stap naar Bayern München

20 juli 2022, 08:19   Bijgewerkt: 20 juli 2022, 08:24

Matthijs de Ligt rondde dinsdag officieel zijn toptransfer naar Bayern München af. De verdediger kon een nieuw contract ondertekenen bij Juventus en had ook opties in de Premier League, maar zette uiteindelijk zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis bij Der Rekordmeister. Ook in zijn geval was daarbij een rol weggelegd voor bondscoach Louis van Gaal.

Dat vertelde de kersverse Bundesliga-speler aan het Duitse BILD. "Ik heb in de zomer met Louis van Gaal mijn toekomst besproken", begon hij. "Natuurlijk heb ik hem ook naar Bayern München gevraagd. Hij had alleen maar goede woorden over voor deze club. Hij prees de filosofie en vertelde me: 'als je naar Bayern gaat, zul je het daar geweldig vinden.'"

Dat Van Gaal De Ligt veel over de Duitse topclub kon vertellen, is natuurlijk niet vreemd. Als trainer van die club won hij in 2010 de Duitse treble en bereikte hij de finale van de Champions League (die met 0-2 werd verloren van Internazionale). Toch was het niet de enige transfer waar de bondscoach zich deze zomer mee bemoeide. Spelers als Owen Wijndal, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/404280/bergwijn-maakt-van-gaal-blij-het-heeft-anderhalf-jaar-geduurd/,_blank,Steven Bergwijn], [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/403492/van-gaal-enige-reden-dat-timber-toch-bij-ajax-blijft/,_blank,Jurriën Timber] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/404611/de-invloed-van-van-gaal-ook-flekken-volgt-advies-bondscoach/,_blank,Mark Flekken] kregen tijdens de laatste interlandbreak ook advies van Van Gaal. 

Bayern München

Op de website van zijn nieuwe club gaf De Ligt overigens nog enkele andere redenen waarom hij voor Bayern gekozen heeft. "Bayern is de meest succesvolle club van Duitsland en een van de meest succesvolle clubs in de wereld. Vanaf het begin voelde ik oprechte waardering van de sportieve leiding, de trainer en het bestuur. Dat overtuigde mij. Daarnaast is Bayern een uitstekend geleide club met grote ambities. Ik ben erg blij dat ik deel uit mag maken van de historie van deze club."

Lees ook: Witte rook: De Ligt na transfer in voetsporen illustere landgenoten

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen