Ten Hag gunt Malacia officieus basisdebuut tegen Crystal Palace

19 juli 2022, 11:05

Erik ten Hag begint woensdag in de oefenwedstrijd tegen Crystal Palace met Tyrell Malacia in de basis. De Nederlandse aanwinst maakt daardoor voor de eerste keer zijn opwachting vanaf het basisformulier. Manchester United treft de Londense club in Australië. De wedstrijd begint daardoor om 12.10 uur Nederlandse tijd.

Malacia krijgt links achterin de voorkeur boven Luke Shaw en Alex Telles. Shaw kreeg tijdens de eerste twee wedstrijden onder Ten Hag een basisplaats. Malacia, die voor zeventien miljoen euro werd overgenomen van Feyenoord, vormt de achterhoede met Diogo Dalot, Victor Lindelöf en aanvoerder Harry Maguire. Op het middenveld krijgen Scott McTominay, Fred en Bruno Fernandes de voorkeur boven Donny van de Beek.

In de voorhoede kan Ten Hag nog altijd niet beschikken over Cristiano Ronaldo, die een vertrekwens heeft en de trip overslaat vanwege persoonlijke redenen. In de punt van de aanval heeft Ten Hag daardoor opnieuw een plekje voor Anthony Martial, die al twee keer trefzeker was in de voorbereiding. Tahith Chong zit op de bank, terwijl aanwinsten Lisandro Martínez en Christian Eriksen nog ontbreken.

Ten Hag boekte twee overwinningen in zijn eerste wedstrijden als coach van Manchester United. De Nederlander debuteerde met een 4-0 zege op de reserves van Liverpool, waarna ook Melbourne Victory met ruime cijfers werd verslagen (1-4). In beide duels had de Nederlandse oefenmeester geen basisplaats gereserveerd voor zijn landgenoten.

Opstelling Manchester United: De Gea, Dalot, Maguire (c), Lindelof, Malacia; McTominay, Fred, Fernandes; Rashford, Martial, Sancho

Lees ook: Ten Hag verklaart jacht op spelers uit de Eredivisie en Frenkie

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen