Ajax zoekt spits: aan deze oude bekenden kunnen ze denken

18 juli 2022, 18:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax hoopt zich volgens Voetbal International deze zomer nog met twee spitsen te versterken. De Amsterdammers verwachten op korte termijn een akkoord met RB Leipzig over de terugkeer van Brian Brobbey, maar zoeken nog een concurrent. FCUpdate.nl denkt mee met de topclub en stelt enkele beschikbare ex-Eredivisionisten voor.

Joshua Zirkzee

Zirkzee werd afgelopen seizoen met succes verhuurd aan RSC Anderlecht, waar hij uitgroeide tot clubtopscorer en een stormachtige ontwikkeling doormaakte. Na het vertrek van Robert Lewandowski bij Bayern München zal hij ongetwijfeld voor zijn kans willen gaan, maar het ligt niet voor de hand dat hij in Duitsland de onbetwiste eerste keuze wordt. Belgische media meldden dat Anderlecht niet kon voldoen aan de vraagprijs van tien miljoen euro. Hebben de Amsterdammers dat bedrag wel over voor de jeugdinternational?

Myron Boadu

Verkaste vorig jaar voor een miljoenenbedrag naar AS Monaco, maar kwam in de Franse Ligue 1 nauwelijks aan spelen toe. In de laatste fase van het seizoen kreeg de aanvaller steeds meer minuten, maar deze zomer gaat Monaco zich versterken met Andrea Belotti. Mogelijk biedt het voor Boadu een uitweg om op huurbasis naar een andere club te verkassen.

Kasper Dolberg

OGC Nice heeft aangegeven dat het mee wil werken aan een vertrek van Kasper Dolberg. De Deense spits werd twee jaar geleden voor twintig miljoen euro overgenomen van Ajax, maar overtuigde niet echt in de Franse competitie. Dolberg brak op jonge leeftijd door bij Ajax en gold als potentiële topspits, maar kon de verwachtingen nooit waarmaken.

Memphis Depay

FC Barcelona ziet geen toekomst in Memphis Depay, die komend seizoen niet op veel speelminuten lijkt te kunnen rekenen in Camp Nou. Hoewel de aanvaller van het Nederlands elftal zelf het liefst actief wil blijven in Spanje, lijkt een vertrek onvermijdelijk. Tottenham Hotspur is volgens Engelse media in de markt en heeft zeventien miljoen euro over voor Memphis.

Luis Suárez

De meest prikkelende gedachte. Suárez maakte tussen 2007 en 2011 furore in de punt van de Amsterdamse aanval, met 81 goals in 110 wedstrijden tot gevolg. Het leverde hem een droomtransfer naar Liverpool op. Via FC Barcelona belandde hij bij Atlético Madrid, waar zijn contract afgelopen zomer afliep. Suárez is daardoor transfervrij op te pikken, maar kan rekenen op veel interesse. Kiest de spits voor een topcompetitie of het sentiment in Amsterdam?

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Strand Laarsen, a.u.b en of Zierikzee . Uit

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom moet er altijd nou een gelul zijn ,Ajax en PSV concurrentie in strijd om de zelfde spelers, Psv is toch echt geen concurrentie van Ajax ,t geeft alleen maar aan dat er mol is bij Ajax ,in het Spaans chivato verklikker, en dat moet gauw gevonden worden ,om dat eeuwige durende geouwehoer de kop in te drukken, gelul ,verzin toch wat anders man ,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen