Utrecht-aanwinst Bas Dost overwoog deze zomer te stoppen

18 juli 2022, 13:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bas Dost overwoog afgelopen zomer een punt te zetten achter zijn fraaie loopbaan. De 33-jarige spits beleefde een teleurstellend jaar bij Club Brugge, maar besloot voor sportieve revanche te gaan in de Eredivisie. Dost tekende voor één seizoen bij FC Utrecht, waar hij het plezier weer hoopt te hervinden.

Dost ligt vast tot de zomer van 2023 in Utrecht. "Ik heb bewust voor één jaar getekend, omdat ik wil zien hoe het hier gaat", vertelt de kopsterke spits voor de camera van ESPN. "Ik ben ervan overtuigd dat het gaat werken, maar dat moet ik eerst voor elkaar krijgen", aldus de spits, die in het verleden voor FC Emmen, Heracles, SC Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting CP, Eintracht Frankfurt en dus Club Brugge speelde.

Lees ook: Huurling meldt zich horrordebuut van 11 minuten weer in Utrecht

De 33-jarige aanvaller speelde ook met het idee om te stoppen als profvoetballer. "Dat heb ik inderdaad overwogen, maar dat wilde ik niet. Puur en alleen omdat ik het laatste seizoen zo weinig heb gespeeld. Daarom vond ik het zonde om zo te stoppen, dan houd je er geen goed gevoel aan over. Ik denk dat er nog veel meer in zit, het is aan mij om dat te bewijzen."

Dost geeft toe dat hij in het verleden vaker heeft geworsteld met het idee om er een punt achter te zetten. "Na mijn eerste seizoen bij SC Heerenveen ketste een transfer naar Ajax af. Voor mijn gevoel stortte toen de hele wereld in. Toen was ik nog een jong pikkie en dacht ik dat het leven voorbij was. Nu besef ik dat er meer dingen belangrijk zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen