Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Fortuna grijpt vanwege reglementen naast komst Feyenoorder'

'Fortuna grijpt vanwege reglementen naast komst Feyenoorder'

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

18 juli 2022 – Cole Bassett lijkt niet op huurbasis naar Fortuna Sittard te verkassen. De Limburgers hadden goede hoop dat de Amerikaanse middenvelder gehuurd kon worden tot het einde van het seizoen, maar reglementen van de FIFA steken daar een stokje voor.

Feyenoord huurt Bassett namelijk zelf al voor anderhalf jaar van Colorado Rapids, inclusief optie tot koop. Feyenoord wilde de middenvelder nu doorsturen naar Limburg, maar het goed ingevoerde 1908.nl meldt op basis van bronnen dat een 'dergelijke constructie lastig is'. De komst van Bassett naar Fortuna bleek al snel niet eenvoudig, omdat de FIFA in juli 2022 de reglementen voor het doorverhuren van spelers heeft aangepast. 

Het lijkt er daardoor op dat Bassett ook komend seizoen actief blijft bij Feyenoord, waar hij vooralsnog niet in de plannen voorkomt. De twintigjarige Amerikaan kwam afgelopen seizoen verdeeld over acht invalbeurten slechts 83 minuten in actie. Ook komend seizoen lijkt hij niet op een basisplaats te kunnen rekenen. Concurrent Guus Til is weliswaar vertrokken, maar Feyenoord hoopt zich spoedig te versterken met een vervanger.

Dat de deal is mislukt, is ook een flinke aderlating voor Fortuna. De club uit Sittard is op zoek naar een vervanger van Zian Flemming, die naar Milwall verkaste. Fortuna greep eerder naast de komst van Michel Vlap. Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd