PSV treft AS Monaco in derde voorronde Champions League

18 juli 2022, 12:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen AS Monaco. De Eindhovenaren werden tijdens de loting in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan de Fransen. De wedstrijden staan gepland voor 2 of 3 augustus en op 9 augustus. Monaco en PSV troffen elkaar afgelopen seizoen ook al in de Europa League.

Naast Monaco kon PSV ook Sturm Graz (OOS), Union Saint-Gillis (BEL), FC Midtjylland (DEN) en AEK Larnaca (CYP) treffen. Als de ploeg van Ruud van Nistelrooij de derde voorronde overleeft, wacht PSV nog slechts één horde richting een plek in het miljardenbal. In de play-offs wordt duidelijk of de topclub zich plaatst voor de groepsfase. Afgelopen seizoen vormde Benfica in de allesbeslissende duels een te lastig obstakel.

AS Monaco, de club van Myron Boadu, eindigde afgelopen seizoen als nummer drie in de Franse competitie. De Fransen hadden slechts twee punten minder dan nummer twee Olympique Marseille, dat een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League veroverde. Monaco eindigde met zeventien punten minder dan landskampioen Paris Saint-Germain.

De laatste Champions League-deelname van PSV dateert van het seizoen 2018/2019, toen PSV in de play-offs te sterk was voor BATE Borisov. Een poule des doods met FC Barcelona, Inter en Tottenham Hotspur bleek uiteindelijk te sterk. PSV eindigde als hekkensluiter en eindigde het Europese seizoen in mineur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zo zo dat is best zwaar, hoop dat ze het redden zou mooi zijn voor het nederlandse voetbal

FCG1971
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindhoven kan zich dus opmaken voor EL voetbal.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naast Benfica ,(die ze amsterdam ook nog vast wel kennen😂😂) was dit inderdaad wel de zwaarste. Ik gun het ze wel , maar verwacht ze na dit tweeluik bij ons aller Feyenoord in de europal..

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dat ze met al die nieuwelingen genoeg automatismen in de ploeg kunnen krijgen. Het is in de oefenwedstrijden nog niet bepaald indrukwekkend tot nu toe.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen