Lewandowski verklaart keuze voor Barça: "Terug naar de top"

17 juli 2022, 23:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robert Lewandowski heeft uitgebreid gereageerd op zijn transfer naar FC Barcelona. De Poolse superspits verruilde Bayern München voor een transfersom van rond de vijftig miljoen euro voor een overstap naar de Spaanse competitie. Daarmee komt een langgekoesterde wens uit.

In gesprek met BILD verklaart Lewandowski waarom hij heeft gekozen voor FC Barcelona. "Xavi vertelde me dat we goed zullen samenwerken en veel kunnen bereiken. Hij heeft een duidelijk plan om Barcelona terug naar de top te brengen. Ik ben bij Barça om trofeeën te winnen", aldus de spits, die al bijna 34 wordt. Maar ik voel me fysiek en mentaal heel sterk."

Lewandowski droomde al jarenlang ervan om ooit in een ander land aan de slag te gaan. "Dat had ik me al langer voorgenomen, maar het was de moeilijkste beslissing in mijn leven. Ik wilde iets nieuws ontdekken met mijn familie. Een transfer naar FC Barcelona, dat is een kans die je maar één keer in je leven krijgt", aldus de scherpschutter.

Lewandowski, die in Duitsland eveneens voor Borussia Dortmund speelde, schopte het uiteindelijk tot 375 wedstrijden in de hoofdmacht van Bayern München. Daarin was de spits liefst 344 keer trefzeker.

Lees ook: Haller grapt na Lewandowski-transfer: "Zal niet klagen dat hij weg is"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tijd om Frenkie te verkopen want dan kan die achterlijke Laporte ze nieuw aangetrokken spelers ook kan inschrijven. Dan heb je ook nog wat aan die handtekeningen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen