Danilo wil uitkomen voor Nederlands elftal: "Waarom niet?"

18 juli 2022, 16:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danilo overweegt te kiezen voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal, mocht die mogelijkheid zich voordoen. De Braziliaanse spits, die Ajax deze zomer transfervrij verruilde voor Feyenoord, is zich na vijf jaar op Hollandse bodem steeds Nederlandser gaan voelen en overweegt een switch.

Danilo woont sinds zijn achttiende in Nederland, waardoor hij de taal al aardig beheerst. "En ik ga mijn Nederlandse paspoort aanvragen. Of dat mogelijkheden biedt? Bedoel je het Nederlands elftal? Oranje, why not? Als ze me bellen en ze komen met een goed verhaal, zou ik het wel overwegen", spreekt hij zijn ambities uit in gesprek met Voetbal International. 

"Ik zeg dit niet omdat ik denk dat het makkelijker is voor me, hoor", vervolgt de aanvaller. "Nederland heeft net zoals Brazilië heel veel goede spelers. Ik ben een Braziliaan, alleen voel ik me intussen ook een beetje Nederlander. Stel nou dat mijn verloofde en ik ooit kinderen krijgen, dan zijn die half Nederlands, half Braziliaans. The best of both worlds. Zo voel ik me ook."

Danilo was transfervrij nadat zijn contract bij Ajax afliep. De Rotterdammers haalden de spits binnen als vervanger van de vertrokken spitsen Bryan Linssen en Cyriel Dessers. Vooralsnog is Danilo de enige nummer negen in de selectie van coach Arne Slot, al hoopt hij nog wel op concurrenten.

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zolang spelers als Vincent Jansen worden geselecteerd is alles mogelijk. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

gentle
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jongen ben echt bang voor jou,je gaat het echt niet redden bij Feijenoord,je begon al met geslijm het niveau is hetzelfde,dan denk ik toch echt dat je het juiste pilletje nog moet slikken. Voor de rest bij je een aardige voetballer meer niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen