Branthwaite 'verrast' door PSV-interesse: "Dit is de perfecte stap"

17 juli 2022, 18:23

Jarrad Branthwaite mag zich tot het einde van het seizoen speler van PSV noemen. De Engelsman wordt voor een jaar gehuurd van Everton, waar hij niet kon rekenen op veel speelminuten. De verdediger is een oude bekende van Marcel Brands, die eerder ook bij de club uit Liverpool werkte. Dat maakte de komst van de nieuwkomer deels mogelijk.

"Ik was een beetje verrast", doelt hij op de interesse van de Eindhovenaren. "Ik had een nieuwe verhuurperiode in het Championship in gedachten. Toen PSV kwam, was het voor mij duidelijk. Een nieuw leven voor mij, voor het eerst in het buitenland. Ik heb met Marcel gesproken over de club, de geschiedenis en de plannen voor de toekomst. Dit is de perfecte stap voor mij om me te ontwikkelen en het team te helpen."

De verdediger weet dat hij bij een Nederlandse topclub terecht is gekomen. Dat maakt hem trots. "Het voelt fantastisch, dit is natuurlijk een enorm grote club, die Europees voetbal speelt. Ik ben heel blij om hier te zijn", aldus Brantwaite, die soms met verbazing naar zijn eigen carrière kijkt. "Drie jaar geleden speelde ik nog voor Carlisle United. Als je me drie jaar geleden had verteld dat ik nu bij PSV zou spelen, had ik je niet geloofd. Het is een rollercoaster geweest, om eerlijk te zijn."

De Engelsman wordt in het Philips Stadion gezien als ideale vervanger van Olivier Boscagli, die sowieso tot de winterstop uit de roulatie is door blessure. "Ik ben een voetballende centrale verdediger. Linksbenig, lang en snel. Eigenlijk een redelijke allround centrumverdediger. Ik ben rustig aan de bal en voetbal graag van achteruit. Dat past perfect bij deze ploeg. Hopelijk kan ik dat laten zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen