Dit zijn de duurste verkopen ooit in de Eredivisie: Ajax domineert lijst

17 juli 2022, 16:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lisandro Martínez is de derde speler ooit die voor minstens vijftig miljoen euro de Eredivisie verlaat. De Argentijnse linkspoot heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij Manchester United, dat een totaalbedrag van 57 miljoen euro betaalt voor de verdediger. Dat bedrag kan zelfs nog oplopen via bonussen. Slechts twee spelers verkasten ooit voor een hoger bedrag uit de Eredivisie.

Alleen voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong werd in het verleden meer betaald. Ajax haalde in 2019 een recordbedrag van 86 miljoen euro op voor De Jong, die koos voor een overstap naar zijn droomclub FC Barcelona. Juventus betaalde in diezelfde zomer slechts 500.000 euro minder om zich te verzekeren van de diensten van De Ligt.

Hirving Lozano is de eerste niet-Ajacied met een plek in de top tien. De Mexicaanse aanvaller werd door PSV voor 45 miljoen euro verkocht aan Napoli. Dat was dertien miljoen euro meer dan Manchester United overhad voor Memphis Depay. Luis Sinisterra is de duurste Feyenoorder ooit. De Colombiaanse aanvaller kwam met zijn transfer naar Leeds United (25 miljoen) binnen op plek negentien.

Buiten de top drie is Vincent Janssen nog altijd de duurste speler ooit. AZ verkocht hem in 2016 voor 22 miljoen euro aan Tottenham Hotspur. Middlesbrough betaalde vijftien jaar geleden zo'n zeventien miljoen euro voor Afonso Alves van SC Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen