Haller grapt na Lewandowski-transfer: "Zal niet klagen dat hij weg is"

17 juli 2022, 16:31

Sébastien Haller is niet rouwig om het vertrek van Robert Lewandowski. De aanvaller ruilt Bayern München in voor FC Barcelona, waardoor de nieuwe spits van Borussia Dortmund een grote concurrent voor de topscorerstitel ziet vertrekken. Desondanks wil de spits niet teveel praten over zijn concurrenten; hij kijkt vooral naar zichzelf.

"Ik zal niet klagen dat hij weg is", vertelt Haller lachend in gesprek met Kicker. "Geen enkele spits in de competitie doet dat. Maar ik moet een mogelijke topscorerstitel zelf verdienen. Ik focus me op mezelf en ga proberen om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Dat is mijn grote kracht. Ik ga proberen om met mijn kwaliteiten de ploeg naar een hoger niveau te brengen. Misschien kunnen we dan ooit prijzen winnen."

De verwachtingen zijn hoog voor Haller. De aanvaller moet Erling Haaland doen vergeten en komt als grote naam binnen. Afgelopen seizoen wist hij maar liefst elf treffers te maken in de Champions League. "Ik zie mezelf niet als opvolger van iemand", stelt de voormalig Ajacied, die de club voor meer dan dertig miljoen euro verliet. "Ik ga mijn best doen om het vertrouwen terug te betalen. Ik heb al ervaring in de Bundesliga. Dat kan een voordeel zijn."

De aanvaller is in ieder geval goed opgevangen door de spelersgroep, waar onder andere Donyell Malen onderdeel van uitmaakt.  "Mijn eerste dagen hier waren erg goed. Ik werd door iedereen welkom geheten. De sfeer in het team is goed, het zijn allemaal goede jongens. We proberen elkaar nu beter te leren kennen. Er zijn hier veel nieuwe spelers."?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen