Madueke krijgt kritiek, maar is zelf positief: "Ik mag niet klagen"

17 juli 2022, 12:58

Noni Madueke begon afgelopen seizoen geweldig aan het seizoen, maar door blessures wist hij dat niveau niet vast te houden. De buitenspeler hoopt dit seizoen fit te blijven en een dodelijk duo te vormen met Luuk de Jong. De Engelsman kiest geregeld voor eigen kans, maar volgens hem kan de Nederlandse spits ook belangrijk voor de ploeg zijn als hij zijn kopkwaliteiten niet kan benutten.

"Hij hoeft niet per se voorzetten te hebben. Luuk is een speler die ook de bal in de voet kan krijgen. Maar natuurlijk geeft hij PSV een extra wapen vanaf de zijkant. Dat gaan we zeker proberen te benutten", vertelt de aanvaller in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Zaterdag speelde hij ongeveer zeventig minuten tegen Villarreal, dat met 1-2 wist te winnen in het Philips Stadion.

De buitenspeler hoopt snel toe te werken naar negentig minuten. "Het is belangrijk om die stap deze weken zetten. Ik mag niet klagen, want het gaat goed in de voorbereiding. Het was top om tegen een tegenstander als Villarreal te spelen, want dit is het niveau waar we heen willen."

Marciano Vink

Madueke is zelf dus tevreden, maar volgens Marciano Vink moet hij verdedigend wel een stapje extra zetten. "Er is een aantal principes dat PSV goed moet afspreken. Een daarvan is: ook alles geven als je de bal niet hebt", stelt hij bij ESPN. "Die eerste tegengoal, dat komt eigenlijk voort uit gemakzucht van Madueke. Dat soort dingen kan gewoon niet. Dat verdedigend denken mis ik een beetje bij Madueke."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen