'Messi zet PSG in wachtkamer: aanvaller wil pas na WK praten'

17 juli 2022, 09:05

Lionel Messi wil nog niet met Paris Saint-Germain praten over een contractverlenging. De aanvaller wil pas eind december een besluit nemen over zijn toekomst, meldt Sky Sports. De Argentijn wil zich in eerste instantie richten op het wereldkampioenschap in Qatar.

PSG stuntte afgelopen zomer door de aanvaller transfervrij over te nemen. Hij tekende een tweejarig contract in het Parc des Princes. Messi wist zelden zijn niveau van FC Barcelona aan te tikken. Hij scoorde slechts elf doelpunten afgelopen seizoen en hij was goed voor vijftien assists. Niet de cijfers die hij in Catalonië haalde, maar toch is de clubleiding positief over de prestaties en aantrekkingskracht van de Argentijn. De club wil voorkomen dat hij over een jaar gratis en voor niets de deur uitloopt met een aflopend contract, maar een verlenging zit er nu sowieso nog niet in.

Messi heeft aangegeven dat hij deze zomer sowieso bij de Franse club blijft, maar over een jaar zullen meerdere clubs interesse in de aanvaller hebben. De Argentijn heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit nog eens in de Verenigde Staten wil voetballen. De verwachting is dan ook dat meerdere MLS-clubs hem volgende zomer zullen vragen of hij openstaat voor een avontuur.

Messi wil zich echter eerst concentreren op een goed begin van het nieuwe seizoen, waardoor hij nog geen zin heeft om te praten over zijn verdere loopbaan. De 35-jarige wil uitstekend starten en hoopt die flow door te zetten op het wereldkampioenschap. Het is voor hem waarschijnlijk de laatste kans om succes te hebben met de nationale ploeg op een mondiaal eindtoernooi.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen