FC Barcelona richt blik na Lewandowski en Raphinha op miljoenendeal

16 juli 2022, 23:41

Na Raphinha werd zaterdag door FC Barcelona ook een principe-akkoord aangekondigd met Bayern München over aanvaller Robert Lewandowski. De Poolse spits komt voor minimaal 45 miljoen euro over en alles kan officieel worden gemaakt, zodra het papierwerk afgerond is. Maar mogelijk blijft het niet bij deze twee miljoenenaanwinsten, want het gaat alwer over de volgende potentiële versterking.

De achttienjarige middenvelder Carney Chukwuemeka staat namelijk serieus op het lijstje van de Catalaanse grootmacht, die geld uitgeeft alsof het in de hoogtijdagen zit. Dat het financieel juist behoorlijk in de problemen zit, probeert de club met het verkopen van inkomsten uit de toekomst te verhullen. Vooralsnog met succes, want Raphinha en Lewandowski werden net als Andreas Christensen en Franck Kessié al aangekondigd.

Maar de spelers kunnen pas worden ingeschreven als er minimaal 144 miljoen euro aan loon kwijtgeraakt is door de club, die desondanks ook de aandacht op Chukwuemeka heeft gericht. De club volgt hem al enkele maanden bij Aston Villa en Xavi ziet in hem een ideale speler voor de toekomst. Omdat hij ook financieel in het plaatje zou passen, is er groen licht gekomen om te onderhandelen. Ze hoeven hem dan pas volgend jaar in te schrijven, wat het iets makkelijker maakt voor FC Barcelona. 

Lees ook: De krankzinnige keuzes van FC Barcelona: dit is het resultaat

Jordi Cruijff voert samen met Mateu Alemany de gesprekken met Aston Villa, met wie het deze transferwindow eerder zaken deed over Philippe Coutinho. Omdat het contract van de achttienjarige voetballer in 2023 afloopt, heeft de Catalaanse grootmacht wel een goede onderhandelingspositie. Volgend jaar zomer is hij namelijk transfervrij op te pikken bij de Premier League-club. Als ze hem deze zomer binnenhalen, wordt hij vermoedelijk eerst nog wel een jaar verhuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen