Luuk de Jong keihard aangepakt in oefenduel: "Weet niet waarom"

16 juli 2022, 22:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luuk de Jong (31) was zaterdagavond regelmatig de kop van Jut bij de verdedigers van Villarreal (1-2). De Spaanse sloper deelden genoeg tikken uit in de oefenwedstrijd van PSV zaterdagavond in het Philips Stadion. "Ik weet niet wat ik ze heb aan gedaan", reageerde de aanvoerder van de Eindhovenaren.

"Misschien heb ik een keer hatelijk gespeeld tegen ze, maar ik vond dat ze me een beetje zochten. Waarom? Dat weet ik ook niet, ik kan met niets herinneren uit Spanje", vertelde De Jong tegenover ESPN na de 1-2 nederlaag tegen Villarreal. "Het begon direct met de eerste bal al, wat dan een tactisch blok moet zijn. Maar als ik dat als aanvaller doe, krijg ik een vrije trap tegen. En zo waren er nog wel andere momenten, daar word je zelf gefrustreerd van. Anderzijds hielp het mij ook om mijn goal te maken."

Bovendien gaf De Jong in wat Spaanse woordjes duidelijk aan dat hij niet gediend was van die acties. En hij nam sportieve revanche met een doelpunt. "Xavi hoorde mij roepen: eerste paal, eerste paal. En daarna raak ik hem precies goed met mijn buitenkant", blikte De Jong terug op zijn treffer. "Het is heerlijk om terug te zijn, dit voelt als thuiskomen."

Lees ook: Geruchten Gakpo de kop ingedrukt; afwezig door kleine blessure

Over het resultaat kon de spits logischerwijs minder tevreden zijn. "De eerste helft hadden we de sterkste ploegen tegenover elkaar staan, daarna werd er veel gerouleerd. We begonnen wat minder, maar na tien minuten hadden we het goed staan en maken we de 1-0. Toen waren we rustig aan de bal en konden we de vrije man vinden", oordeelde de aanvalsleider van Ruud van Nistelrooij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oohh zie m staan met die eeuwige jankbek van hem 😂😂😂

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit gaat een heel lang seizoen worden als hij nu al begint met zeuren

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gelul, gewoon een prima spits. Zeker niet zo n clown (tadic wat een verschrikkelijke clown is dat) die de druktemakers uit de hoofdstad zelf in hun midden hebben.

TZuiden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De grootste jankclub is inderdaad Amsterdam. Maar wel vrouwtjes lastig vallen bij de club en de overtreders beschermen. Vies clubje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen