PSV opent seizoen in Philips Stadion met zeperd tegen Villarreal

16 juli 2022, 20:51

PSV heeft de eerste wedstrijd van het seizoen in het Philips Stadion afgesloten met een nipte nederlaag. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij beet zich zaterdagavond stuk op Villarreal: 1-2. Luuk de Jong maakte zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer.

Voor de wedstrijd was er veel te doen rondom Cody Gakpo, die ontbrak in de selectie van Van Nistelrooij. De aanvaller, die wordt gevolgd door clubs uit de Premier League, bleek echter vanwege een kleine blessure niet wedstrijdfit. Datzelfde gold voor aanwinst Guus Til. Onder meer nieuwelingen Walter Benítez, Ki-Jana Hoever, Xavi Simons en De Jong waren wel van de partij.

De wedstrijd begon leuk en het spel golfde op en neer in Eindhoven. Beide ploegen lieten zich meerdere keren zien voor het vijandelijke doel, maar een doelpunt viel er pas in de 25e minuut. Na een snelle voorzet van Simons was De Jong als er als de kippen bij om de 1-0 achter doelman Gerónimo Rulli te werken. Met die voorsprong gingen de Eindhovenaren vervolgens aan de thee.

In het tweede bedrijf werd er volop gewisseld en dat kwam het veldspel niet bepaald ten goede. Toch slaagde Villarreal erin om meteen toe te slaan via Yeremi Pino. Na die gelijkmaker kreeg PSV wat kleine kansen, maar de treffer viel aan de overkant. Een scherpe voorzet werd bij de tweede paal hard binnen geknikt door Nicolas Jackson. Die tik kwam PSV niet meer teboven.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen